Süreyya Operası
Firma Ara

23.05.2012  Çarşamba
Maltepe'de neler var?







Son Eklenen Firmalar
 

İstanbul'da ne etkinlik varsa
hepsi burada

Etkinlik Ara
Kapıların Dışında



29.12.2009 Saat: 21:00

 Altıdan Sonra Tiyatro
Wolfgang Borchert


Gelin bir masala ortak edelim sizi. Kırmızı başlıklı kızın kurtulmasını değil, kurdun bağırsaklarının dışarı akmasını izlediğimiz bir masala. İçinde, savaştan yeni dönmüş bir adamın hayatta kalmakla ölmek arasında gidip gelişlerini barındıran, diğerlerinin birer kuklaya, gülünç karikatürize edilmiş insan bozuntularına dönüştüğü bir masala.

Gelin bir suça ortak edelim sizi. Beckmann'ı birlikte öldürelim. Ölümü birlikte doyuralım. Tanrıyı birlikte gömelim. Üstüne bastığımız ölülere kayıtsız kalalım. Bütün cep(he)lere askerler yığalım. Hiç hayır demeyelim. Görmeyelim. Bilmeyelim. Duymayalım.

 Gelin bir kâbusa ortak edelim sizi. Beckmann'nın kabusuna. Emrindeyken ölen onbir askerin sorumluluğunu geri vermeye gittiği Binbaşına kadeh kaldıralım. İş bulmaya gittiği Kabare Müdürü'nün gerçeği sanata(!) dönüştürmesini birlikte alkışlayalım. Doğduğu eve yerleşen Bayan Kramer'e yağmalanacak bir ölü de biz uzatalım.

Gelin bir oyuna ortak edelim sizi. Yazarının savaştan döndükten sonra bir haftada yazıp bitirdiği, ilk sayfasına 'HİÇ BİR TİYATRONUN OYNAMAK, HİÇBİR SEYİRCİNİN GÖRMEK İSTEMEDİĞİ OYUN' yazdığı, ilk gösterimini göremeden hastalığına yenik düşüp öldüğü bir oyuna. Sahne üzerinde ve gerisinde emek veren herkesin, 'gönüllü' olma anlayışıyla, kendi dilini kattığı ve yaratısını ortak bir söze dönüştürdüğü bir oyuna.

Gelin bir yalana ortak edelim sizi. Duyarlıyız diyelim. Ahlanıp vahlanalım. Gözyaşlarımız kahkahalara dönüşsün. Görsel ve işitsel dil bize gerçeği unuttursun. Sanat diyelim. Sanatın gerçekle ilgisi vardır diyelim. Alkışlayalım. Rahatlayalım.

Gelin…

Kapınız kapalı olsun ne çıkar…

Biz, kapıların dışına ortak ederiz sizi…


Yiğit Sertdemir

Kısa Konu:

Bir Savaşın Masalı...

II. Dünya Savaşından döndükten sonra, hastalığına yenilip henüz 26 yaşındayken ölen, Alman yazınının en önemli isimlerinden Wolfgang Borchert'in oyununda; savaşta ayakta kalabilmeyi başaranlar ve savaşı tüm sorumluluklarıyla omzunda taşıyanlar, bir savaş masalının eciş bücüş kahramanları olarak canlanıyor. Tüm bunlar; savaş sonrası yurduna dönen bir askerin, hayatta kalmakla ölümü seçmek arasındaki çatışmasının tam ortasında, onun gözünden yansıyan bir görsellik içerisinde seyirciye sunuluyor.


Çeviren: Behçet Necatigil
Yöneten: Yiğit Sertdemir
Dekor Tasarımı: Yiğit Sertdemir
Kostüm Tasarımı: Nihal Kaplangı
Işık Tasarımı: Mahmut Özdemir
Müzik: Onur Kahraman
Maske ve Kukla Tasarımı: Seda Candan Balaban
Hareket Düzeni: Özgür Kaymak Tanık
Afiş-Broşür Tasarımı: Muzaffer Malkoç
Yönetmen Yardımcısı: Gülhan Kadim
Işık Uygulama: Erkan Kortan- İhsan Dehmen
Müzik Uygulama: Gülhan Kadim

Oynayanlar:
Onur Kahraman
Y. Ömer Erzurumlu
Tomris İncer (sesiyle)
Yiğit Sertdemir
Ebru Gözdaşoğlu
Seda Özen Yürük

 
Yer : Kumbaracı 50
Adres:Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu
Telefon:(212) 243-50-51



Bu Mekandaki Gelecek ve Geçmiş Etkinlikler

Konser
Parti/DJ
Gösteri
Tiyatro
Sergi
Festival / Diğer
{diger_e_ler}
Her türlü etkinlik haberlerinizi bize iletebilirsiniz :  etkinlik@webindeks.com

Hava Durumu, İETT Otobüs Tarifesi, Deniz Otobüsü Tarifesi, Taksi Durakları
Önemli Telefonlar, Telefon Kodları ( şehirler ), Telefon Kodları ( ülkeler ), Para Birimleri, Futbol Takımları, Federasyonlar


WEBİNDEKS bir  Aygün Dış Tic. Ltd. Şti. markasıdır. ©2005-2010  mail: